Moikka moi! Olen Virpi Mäki, floristi ja freelancer-yrittäjä kukkakauppa-alalla. Pyöritän omaa tilauskukkakauppaa verkossa, mutta saatat törmätä minuun myös porilaisissa kukkakaupoissa tuurauskeikoillani. 🙂

Mukavaa, että löysit sivuilleni! Pidätkö kukista? Rakastat? Tunnet epätietoisuutta niiden käytössä? Haluaisitko oppia lisää? Ehkä jopa sitomaan kimpun? Jos vastasit johonkin kysymykseeni kyllä, on Elämyksien kukkakauppa - Kukkahuone Sinivuokot juuri sinulle!

Lähde mukaan kukkamatkalle Elämyksien kukkakauppaan

Elämyksien kukkakaupassa opetan sinulle kaiken, mitä haluat tietää kukista. Autan sinua saamaan leikkokukkasi kestämään ja näyttämään aina hyviltä. Kaiken tämän voit ammentaa verkkosivuilta silloin kun sinulle sopii, tilaamalla uutiskirjeen tai kurssittautumalla kursseillani.

Tavoitteeni on saada sinut tuntemaan olosi hyväksi ja varmaksi kukkiin liittyvissä valinnoissa. Ja saada sinut oppimisen kautta ihastumaan moniin uusiin kukkiin. Sinun ei tarvitse surffata koko nettiä läpi löytääksesi tietoa sinua askarruttaviin kysymyksiin, vaan voit omaksua asioita pikkuhiljaa minun matkassani.

Miten minusta tuli floristi

Nyt ehkä ihmettelet, kuka minä oikein olen? Olen yrittäjä, puutarhuri ja floristi.

Ehket usko, mutta ensimmäiseltä koulutukseltani olen laskentatoimen merkonomi ja aiemmin toimin sovellusneuvojana, opastaen asiakkaita taloushallintoohjelman kiemuroissa.

En ole siis ollut kukka-alalla aina. Minulla oli kiinnostus ja halu tehdä käsillä, luoda kaunista katsottavaa. Lisäksi elämä kolhi hieman sairaudella, joka sai minut arvottamaan elämäni uudelleen. Päätin tehdä sitä mikä hyvältä tuntuu. Ja piru vie, kukka-alalla työskentely kaikkine hommineen tuntuu juuri siltä. HYVÄLTÄ!

Työssäni yhdistyvät kaikki aiemmin oppimani. Aiemmista koulutuksista sekä töistä pystyn nyt ammentamaan lisäarvoa työhöni. Yrittäjyys olisi vaikeampaa ilman kaupallista koulutusta, neuvontatyötä saan tehdä edelleen kukkien parissa asiakaspalvelussa sekä kursseilla.

En osannut sitoa kovinkaan hienoa kimppua ekalla yrittämällä. Heh. En myöskään luontaisesti ole osannut hoitaa kasveja. Minulla ei siis ole syntyjään viherpeukaloa. Kirjoitukseni oli pääasiassa harakanvarpaita. Mutta opettelemalla olen oppinut sitomaan hienoja kimppuja, tekstaamaan kortit ja adressit kauniisti. Myös ruukkukukistakin olen oppinut yhtä ja toista.

Tämän kaiken olen tajunnut vasta viimeaikoina. Ihan oikeasti! On ollut ihana huomata, että osaa auttaa asiakkaita heidän ongelmissaan. Tosin tämä, kuten kaikki muukin on myös ikuista opiskelua. Ja siinä toivon, että voimme olla toisillemme avuksi. Minä haen tietoa, opettelen ja kirjoitan, jos te haluatte oppia uutta, kyselette ja luette blogiani. 😉

Kuka tietää, vaikka sinäkin rohkaistuisit matkassani toteuttamaan oman unelmasi... On se sitten floristi, puutarhuri tai jokin muu kädentaitaja? Tai että kukitat aina juhlasi itse?