Moikka!

Olen Minna Salo - koulutukseltani puutarhuri ja floristi monien vuosien työkokemuksella. Elämä toi minut pari vuotta sitten Poriin ja siitä asti olen työskennellyt Sinivuokoissa floristina ja kukkamyyjänä. Nautin suuresti monipuolisesta työstäni kukkakaupassa - työpäivät, viikot tai sesongit eivät tosiaan ole koskaan samanlaisia! 

 
Olen aina harrastanut käsitöitä ja näperrellyt itse käsillä kaikenlaista. Tätä puolta itsessään pääsee kivasti toteuttamaan floristina ja yhdistämään luovaa käsillä tekemistä erilaisiin kasvi- ja kukkasidontakokonaisuuksiin. Innostus lähteä opiskelemaan kukka- ja puutarha-alaa syttyi lukioaikana ollessani naapurien puutarhalla useampana vuonna kesätöissä. Haaveena on myös vielä joskus valmistua floristimestariksi.

 
Kasvit ja kukat jaksavat kiinnostaa vapaallakin ja esimerkiksi ulkomaan reissuilla on hauska yrittää bongailla tuttuja kasveja sademetsien syövereistä tai kasvitieteellisten puutarhojen istutuksista. Puhumattakaan omasta loputtomasta mökki-puutarha-projektista...
 
Autan mielelläni sinua kaikissa kasveihin ja kukkiin liittyvissä asioissa! Kysäise vain! 🙂 

Moi,

olen Virpi Mäki, floristi ja kukkakauppias ja kuvassa tuo tummempi hihittelijä.

 

Mukavaa, että löysit sivustollemme! Pidätkö kukista? Rakastat? Mutta tunnet toivottomuutta niiden hoidossa? Haluaisitko oppia niistä lisää? Ehkä jopa sitomaan kimpun? Jos vastasit johonkin kysymykseeni kyllä, on Elämyksien kukkakauppa - Kukkahuone Sinivuokot juuri sinulle!

 

Elämyksien kukkakaupassa opetan sinulle kaiken, mitä haluat tietää kukista. Autan sinua saamaan leikkokukistasi kaikki irti, pitämään viherkasvisi hyvännäköisinä ympäri vuoden, ruukkukukat kukkimaan pitkään. Kaiken tämän voit ammentaa verkkosivuiltamme silloin kun sinulle sopii tai pistäytymällä kaupassamme.

 

Tavoitteena on saada sinut tuntemaan olosi hyväksi ja varmaksi kukkiin liittyvissä valinnoissa, Ja saada sinut oppimisen kautta ihastumaan moniin uusiin kasveihin. Sinun ei tarvitse surffata koko nettiä läpi löytääksesi tietoa sinua askarruttaviin kysymyksiin, vaan voit omaksua asiat pikkuhiljaa meidän matkassamme.

 

Nyt ehkä ihmettelet, kuka minä oikein olen? Olen yrittäjä, puutarhuri ja floristi.

 

Ehket usko, mutta ensimmäiseltä koulutukseltani olen laskentatoimen merkonomi ja vuosikausia toimin sovellusneuvojana, opastaen asiakkaita taloushallinnonohjelman kiemuroissa. En ole siis ollut kukka-alalla aina. Minulla oli kiinnostus ja halu tehdä käsillä, luoda kaunista katsottavaa. Lisäksi elämä kolhi hieman sairaudella, joka sai minut arvottamaan elämäni uudelleen. Päätin tehdä sitä mikä hyvältä tuntuu. Ja piru vie, kukkakaupassa työskentely kaikkine hommineen tuntuu juuri siltä. HYVÄLTÄ!

 

Työssäni yhdistyvät kaikki aiemmin oppimani. Aiemmista koulutuksista sekä töistä pystyn nyt ammentamaan lisäarvoa työhöni. Yrittäjyys olisi vaikeampaa ilman kaupallista koulutusta, neuvontatyötä saan tehdä edelleen kukkien parissa asiakaspalvelussa sekä kursseillamme.

 

En osannut sitoa kovinkaan hienoa kimppua ekalla yrittämällä. En myöskään luontaisesti ole osannut hoitaa kasveja. Minulla ei siis ole syntyjään viherpeukaloa. Kirjoitukseni oli pääasiassa harakanvarpaita. Mutta opettelemalla olen oppinut sitomaan hienoja kimppuja, tekstaamaan kortit ja adressit kauniisti. Myös ruukkukukistakin olen oppinut yhtä ja toista. Tämän olen tajunnut vasta viimeaikoina. Ihan oikeasti! On ollut ihana huomata, että osaa auttaa asiakkaita heidän ongelmissaan. Tosin tämä, kuten kaikki muukin on myös ikuista opiskelua. Ja siinä toivon, että voimme olla toisillemme avuksi. Minä haen tietoa, opettelen ja kirjoitan, jos te haluatte oppia uutta, kyselette ja luette blogiani. 😉

 

 

 

 

 

Koitko tämän mielenkiintoiseksi? Haluaisiko kiittää jakamalla?Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin