Helpoin kasvi ikinä

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Hei,

onpa mukavaa, että löysit taas blogini. Nyt aion esitellä sinulle kasvin, joka on helppohoitoinen ja todella hauska. Voitko uskoa, että on olemassa kasvi, joka ei kaipaa kastelua viikoittain, eikä mullanvaihtoa vuosittain? Lue artikkeli loppuun, jollet usko!

Ilmakasvit – kasvimaailman erikoisuus

Nimensä mukaisesti ilmakasvit kasvavat ilman multaa. Niin ne tekevät lunnollisessa ympäristössäänkin Etelä- ja Väli-Amerikan sademetsissä. Siellä ne kiinnittyvät juurillaan emokasvien oksistoon vahingoittamatta emokasviaan eli ne ovat epifyyttejä, eivät loisia. Kosteuden ne keräävät lehdillään kasteesta ja sateesta.

Ilmakasvit – helppoutta kaipaaville

Tutustuin ilmakasveihin eli Tillandsioihin vasta noin vuosi sitten ensimmäisen kerran. Ne eivät heti herättäneet ihastustani, mutta mitä kauemman olen niitä “joutunut” hoitamaan, sitä ihastuneempi olen ollut. Helppohoitoisuudessan ne ovat siis vailla vertaansa. Kastelu 1-2 kertaa kuukaudessa riittää, jos niitä pitää lasipalloissa tai astioissa, joissa syntyy pienilmasto, missä kosteus säilyy pidempään. Jos ne ovat suoraan huoneilmassa, on sumutus paikallaan silloin tällöin. Tillandsioita on kuitenkin erilaisia, joten kasteluohjeet kannattaa tarkistaa kukkakauppiaaltasi.

Näitä epeleitä olen kastellut n. 3 viikon välein upottamalla ne vesiastiaan noin puoleksi tunniksi. Siinä ajassa ne kyllä ehtivät hörppiä vettä tarpeeksi. Tämän jälkeen olen kuivannut ne ensin ravistamalla ja sen jälkeen vielä valuttamalla pyyhkeen päällä parisen tuntia. Kuivahtamisen jälkeen ne on mukavampi laittaa takaisin lasipalloihinsa, jolloin lasipallo säilyy kirkkaana.

Kokeile – ihastut varmasti

Tillandsian esillepanossa on lupa hullutella ja käyttää luovuutta. Niitä voi käyttää yksittäin tai ryhmissä. Vähän isompi tillandsia yöpöydälle tai kirjahyllyyn asetettuna voi olla todella upea. Myös lasipallossa esimerkiksi koristesorassa, simpukankuorissa, kahvinpavuissa tms. pikkutillandsia on upea katseenvangitsija. Lasipalloja voi myös käyttää yksittäin tai ryhmässä. Lasipallot voi laittaa ikkunalle riippumaan tai asettaa pöydälle ilman narua. Ainakin meidän valikoimamme lasipalloissa on tasainen pohja, jolloin pöydälle asettelukin onnistuu loistavasti.

Tillandsiasommitelma lasipallossa tai -astiassa on myös loistava lahja henkilölle, jolla on jo kaikkea. Tai sellaiselle, joka saa oireita mullasta. Meidän kukkakaupassa nämä asiat nousevat monesti esiin kun kartoitan saajan tarpeita ja toiveita. Miksi et seuraavaksi veisi ilmakasvia, jonka olet itse tuunannut upeaksi lahjakokonaisuudeksi tai anna tehtävää meille. Me auttaisimme mielellämme.

Ei voi olla helpompaa…

No joo, silkkikukat, mutta kyllä kasvien ihanuus on kuitenkin myös onnistumisen ilossa. Ainakin minusta! Mitä mieltä sinä olet? Oletko nyt, artikkelin luettuasi, samaa mieltä ilmakasvien helppohoitoisuudesta? Jos et vielä, niin kokeile ihmeessä ja vakuutu kokemuksesi kautta.

Kertaanpa vielä: Hanki kasvi, sijoita se johonkin kivaan paikkaan joko ihan sellaisenaan tai lasiastiassa kivalla kuivalla materiaalilla somistettuna. Kastele ohjeiden mukaan harvakseltaan. Ihaile ja se saattaa yllättäin ilahduttaa sinua jopa kukkimalla. Niin minullakin teki, vaikka luulin, ettei se kotioloissa niin tekisi.

Olen niin innoissani Tillandsioista, että minua houkuttaisi tilata kaupalle erilaisia ja kokeilla kaikenlaisia kivoja sommitelmia niistä ja kukaties siitä tulee vielä aihe uudelle artikkelillekin. 🙂 Kiinnostaisiko sinua jatko-osa?

Kiva, että luit loppuun. Kiitos =) Haluaisitko myös jakaa?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin