Hitti vai huti – Floristin luoma kukkatipu pääsiäiseen

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Vieläkin työkaverini ja työntekijäni Minna osaa yllättää minut innovatiivisuudellaan. Vaikka olemme työskennelleet yhdessä jo 2,5 vuotta, en lakkaa ihmettelemästä hänen kykyään tehdä kaikkea uutta, hauskaa ja kaunista. Parisen viikkoa sitten minua odotti töihin mennessäni lappu pöydällä: Kukkakylmiön hyllyllä odottaa yllätys. Odotin jotain… tai en oikeastaan enää muista mitä odotin! Hyllyllä odotti söpö kukkatipu. Hihii…

 

Tällainen söpö kukkatipu odotti minua kylmäkaapissa 🙂

 

No eihän nämä ideat aina ihan tyhjästä lähde. Pienenä sysäyksenä oli ollut jokin tipua muistuttava askartelu Pinterestissä. Meidän kukkakaupan olemassa olevista materiaaleista Minna oli luonut upean kukkatipun pääsiäiseen.

 

Haluaistiko sinäkin tehdä tällaisen tipun?

 

Kukkatiputarvikkeet
  1. Pakkaus- tai silkkipaperia.
  2. Kukkasuppilo
  3. Meriheinää
  4. Villalankaa tai hamppunarua
  5. Värillistä rottinkia
  6. Mustaa rautalankaa 1,2mm
  7. Mustaa puolalankaa
  8. Liimaa
  9. Kukka (esim.Gerbera, Cymbidium, Krysanteemi)
  10. Leikkovihreää (Eucalyptus, Ruscus tai Pistaasi) somisteeksi, (taipuisaa heinää) pyrstöksi

 

Paperia, rautalankaa, kukkasuppilo, lankaa, rottinkia, sakset ja sekatöörit

 

Tee itse söpö kukkatipu pääsiäiseksi

Rypistä paperi palloksi/munaksi ja laita suppilo paperin sisään niin, että aukko jää ulospäin. Laita paperipallon päälle meriheinää ja kiedo ympärille villalankaa tasaisesti. Solmi villalangan alku. Kun olet saanut kiedottua ympärille lankaa tarpeeksi, jotta meriheinä on tasaisesti kiinni pallossa, solmi vielä langan loppu. Nyt voit vielä hieman muotoilla palloa/munaa parempaan muotoon.

 

Muotoile paperi ja meriheinä palloksi/munaksi

 

Pujottele työhön rottinkia pitkinä pätkinä sikinsokin. Värillisellä langalla ja rottigilla saat kivaa kuviota aikaiseksi tipun vartaloon.

 

Pujottele rottinkia pallon ympärille langan ali ja yli

 

Jalan tipulle teet neljästä rautalangasta (pituus n. 10cm) Niputa ja kiedo ympärille puolalankaa. Mitä tasaisemmat kierrokset saat tehtyä, sitä siistimpi lopputulos. Toisaalta muhkurajalkaisessa tipussa voi olla enemmän luonnetta. 😉 Älä siis hermostu, jos heti ei tule täydellistä. Kiedo puolalankaa rautalankanipun ympärille n. 5cm matkalle. Päällystämätön osa nipusta taitellaan tipun varpaiksi. Yksi taakse ja kolme eteen. Tee jalkoja kaksi.

 

Rautalangoista teet tipulle jalat

 

Tee tipun vartaloon alapuolelle kaksi reikää vaikkapa sukkapuikolla. Laita jalkojen yläosaan liimaa ja työnnä jalat vartaloon. Testaa osaako tipu seisoa. Voit vielä ennen liiman kuivumista hieman muokata lintua tai vaihtaa jalkojen paikkaa, jotta saat sen tasapainoon.

 

Täytä lopuksi suppilo vedellä ja laita siihen kukka sekä vihreitä. Jos haluat tipulle pyrstön, niin laita heinät myös suppiloon ja vie niiden kärjet rottingin ja lankojen alitse takamuksen kohdalle. Siitä ne saavat vapaasti levitä pyrstösuliksi.

 

Mitäs sanot? Onko tämä pääsiäisen kukkatipu hitti vai huti? Tekeekö mielesi kokeilla?

 

Mahtava tapahtumapäivä Kukkahuone Sinivuokoissa keskiviikkona

Meillä on keskiviikkona 28.3. mahtava workshop, missä pääset mihin aikaan tahansa (klo 9.00 ja 17.00 välillä) toteuttamaan ihanan oman kukkatipun. Tule yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tipun teko on testattu myös n. 10 vuotiailla lapsilla, joten voit tulla myös yhdessä  lapsesi kanssa. Opetus on maksuton. Tipun materiaalit ilman kukkia ja vihreitä maksavat 5€.

 

Kannattaa tulla, vaikka et luottaisi omaan sorminäppäryyteesi. Valmiin tipun voi myös ostaa. Lisäksi klo 16.30 on maksuton havaintoesitys viherkasvien keväthuollosta, joten keskiviikkona saat paljon upeita vinkkejä ja niksejä ihan ilmaiseksi.

 

Ja kaiken tämän lisäksi on pientä tarjoilua koko päivän.

 

Tervetuloa Elämyksien kukkakauppaan viihtymään!

 

Haluatko tulevaisuudessa varmasti tiedon, kun järjestämme jotakin kivaa tapahtumaa? Liittymällä sähköpostilistallemme varmistat sen. Torstain tulppaanikurssille on vielä vapaita paikkoja. Lue lisää ja ilmoittaudu heti.