Ja joulu saa tulla

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Miten niin, joulu saa tulla? Kuulostaako siltä, että meillä on kaikki jo valmista? Hah. No ei sinne päinkään. Eihän meillä ennenkään ole ollut valmista vielä viikkoa ennen joulua, mutta silti kaikki on ehditty jouluksi tekemään. Niin tänäkin vuonna, sen voin luvata! Mitenkäs sinun jouluvalmistelusi sujuvat?

Ennakkovalmisteluja pitkin vuotta

Meidän kukkakaupassa on tämän joulun valmistelut aloitettu jo heti viime joulun jälkeen. Silloin inventoitiin kaikki jäljelle jäänyt joulutavara. Tein myös muistiinpanot siitä miten joulu meni, mitä pitäisi huomioida tähän jouluun, mitä tehdään toisin tai onko joku juttu ollut sellainen, mikä pitää ehdottomasti tehdä tänäkin vuonna. Tällaiset muistiinpanot teen kaikkien sesonkien jälkeen helpottamaan uuden sesongin aloitusta. Ja usko pois, muistiinpanoista on todistetusti hyötyä, sillä vaikka kuinka luulisi muistavansa miten edellinen joulu on mennyt, on ajatuksiin vuoden aikana vaikuttanut monta sesonkia sekoittaen ajatukset kokonaan.

Jokavuotinen haaveeni on ollut, että kaikki itsetehtävät joulutikut ja koristeet kävyistä ym. tehtäisiin jo alkuvuodesta valmiiksi. Siis langoitetaan ja maalataan. No tämähän ei ole vielä koskaan toteutunut. 😀 Joulun jälkeen sitä on yleensä niin väsynyt, että pari viikkoa menee vain rutiinihommat tehden. Sen jälkeen tulee yllättävästi sidontaa paljon, joku muu projekti painaa päälle, vaikkapa häämessut ja sitten yllättäin ollaankin Ystävänpäivän kynnyksellä. Ja jouluhommat siirtyvät… Ystävänpäivää seuraa Naistenpäivä ja muutenkin kevät on pikkuruisia sesonkipiikkejä täynnä. Ei niin, että ne Äitienpäivää lukukuunottamatta vaatisivat monen päivän valmisteluja, mutta kukkien ym. tilaus ennakkoon ja tarpeen pohtiminen vievät yllättävästi voimavaroja.

 

Jouluistutus (marjasalalia sekä sammalmähkää)

 

Tämän joulun jälkeen aion toteuttaa edellä mainitun haaveeni ensimmäistä kertaa. Tässä ja nyt lupaan sen itselleni ja sinä todistat! Kuinka sen teen? Eiköhän vastaus ole niinkin yksinkertainen kuin aikataulutus. Heti joulun jälkeen teen vuosikalenterin ja sitoudun noudattamaan sitä. Voisikohan lupauksen pitämistä auttaa se, että lupaisin myös julkaista vuosikalenterin blogissa? Mitä mieltä olet? Voisin siis jo keväällä sanoa: Joulu saa tulla! 😉

 

Varsinaiset valmistelut

Varsinaiset valmistelut aloitettiin tilaamalla ruukut, korit, nauhat, koristetikut yms. syys-lokakuussa. Silloin mietimme myös, mitä kaikkea koristetta tulisi itse tehdä ennen joulusesongin alkamista. Listattiin ihan ylös ja kaikki. Samoihin aikoihin kuitenkin uppouduin itse digi-markkinoinnin opiskeluun sekä uusien kotisivujen tekoon. Nälkä kasvoi syödessä ja aloin kirjoittaa blogia ja uutiskirjeitä. No kaikkea liikaa kerralla, varsinkin kun käytin siihen kaikki vapaanikin ja piti ottaa pieni huililoma vielä ennen sesonkia. Sinällään ihan ansaitusti, sillä yrittäjyyttä on takana kohta viisi ja puoli vuotta ja ennen tätä lomaa olin viettänyt vain yhden pidemmän loman.

 

Kaikkia suunniteltuja koristeita ei tullut sitten tehtyä ei, kun minulla hommat levisivät käsiin. Hih. Tosin kaikki Minnan työt tuli tehtyä ja miten hienoja koristeita hän saikaan aikaan. Niitä tulette tänä jouluna näkemään meidän istutuksissa ostokoristeiden lisäksi. Ja suunnitelmat toki ovat tallella, eli jotain odotettavaa ensi jouluunkin. 😉

 

Jouluistutus (joulutähteä, sammalmähkää sekä murattia, Minnan tekemällä kanelitähtikoristeella somistettuna)

 

Marraskuu alkupuolella ennen lomaani tehtiin kukkatilaukset ja pienet tarviketäydennykset, hyvänä apuna olivat edellisen joulun muistiinpanot. Lomani aikana Minna aloitti myymälän jouluvalmistelut. Lomalta tullessani kauppa oli jo joulua tulvillaan. Näyteikkunat, valmiit lahjapaketit, myymälätila oli myllätty joululle ja olipa muutama jouluinen istutuskin jo odottamassa. Apuna oli ollut myös Tet-oppilas Aada. En ollut uskoa mitä kaikkea he saivat aikaan lomani aikana. Rentouttavan loman jälkeen oli aivan ihana palata, kun kaikki oli hyvällä mallilla jo.

 

Joulu saa tulla pikkuhiljaa

Joulukuun ajan olemme pikkuhiljaa koristelleet joulukukkia ja tehneet istutuksia. Nyt on tahti vain kiihtynyt ja vaikka kukat suurimmaksi osaksi ovat vuodesta toiseen samoja, tulee istutuksista aina vain uusia ja erilaisia. Joskus se hämmästyttää itseäkin. 😀 Mikään ei ole ihanampaa aikaa kukkakaupassa kuin joulun aika. I love it! Saa luoda sydämensä kyllyydestä. Ja toinen ihanuus on, että saa työskennellä monta päivää yhdessä upean työntekijän kanssa. Se kruunaa sesongit.

 

Jouluistutus (sypressiä, tulilatvaa sekä murattia upeilla koristeilla)

 

Tämän joulun yksi ihanuuksista on myös Joulukukka yksinäiselle vanhukselle -kampanjamme, jota toteutamme ihan ensimmäistä kertaa. Näyttää siltä, että aika moni yksinäinen ihminen tulee saamaan yllätyksen jouluviikolla. Kerron tästä joulun jälkeen lisää, mutta vielä voi osallistua.

 

Vakaa aikomuksemme on tehdä istutukset suurimmaksi osaksi valmiiksi jo alkuviikkoon, jotta loppuviikosta jää aikaa kimppujen tekoon. Samalla mahdollistamme kiireisen loppuviikon ajaksi joutuisan palvelun. Eikä jouluviikolla tarvi odottaakaan kuivin suin, sillä glögiä on tarjolla. Joulu on siitäkin mukavaa aikaa, että yleensä kukaan ei ole kärsimätön. Kaikilla tuntuu olevan hirmuisesti joulumieltä ja pieni odotuskin tuntuu olevan ihan ok. Monesti joulukiireessä joku tuttukin on eksynyt samaan kauppaan ja kuulumisten vaihtoon jää sopivasti aikaa.

 

Nyt joulu saa tulla!

Kiva, että luit loppuun. Kiitos =) Haluaisitko myös jakaa?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin