Joulun jälkeinen elämä kukkakaupassa

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Kiireesti eroon joulusta

Kiireesti eroon joulusta, ajattelin heti joulun jälkeen. Ensimmäisen arkipäivän koittaessa laitoin joulukukat ja muut joulutuotteet alennusmyyntiin ja alen loppupäiväksi joulukuun viimeisen päivän, eli huomisen. Tarkoituksena oli tammikuun ensimmäisellä viikolla pakata jäljelle jääneet joulutarvikkeet ja -sisustustuotteet kellarin kätköihin. Muljasin myymälän ylösalaisin kooten alennustuotteet näkyvimmälle paikalle. Päivitin Facebookiin alejulkaisuja. Ja sitten ajatus iski!

Miksi ihmeessä on niin välttämätöntä päästä kiireesti eroon joulusta? Sitähän yleensä odotetaan ja valmistellaan viikkokaupalla. Monet kotona, mitä minä en sattuneesta syystä harrasta, mutta meillä kaupassakin joulua “odotetaan” järjestelemällä, valmistamalla istutuksia, somistamalla ja ostamalla kukkia. Kauheat esivalmistelut ja sitten yht’äkkiä se on ohi ja kaikki kiireesti piiloon.

Uusittu ikkuna joulun jälkeen

No, minäpä muljasin eilen kauppaa vähän lisää ja somistin näyteikkunankin uudelleen. Joulun aikaan näyteikkunassa oli hieman joulua, mutta nyt se ihan pursuaa sitä. 😀 Sieltä saa vaikka illalla näyteikkunaostoksilla katsella mitä vielä on jäljellä ja heti kaupan auettua on lupa tulla ostoksille. Jotta koko työ ei menisi haaskuun, päätin jatkaa alennusta vielä tammikuun puolelle. Eikös ennen vanhaankin vasta Nuutinpäivänä joulunajan katsottu päättyneeksi? Minä en lupaa sinne asti jatkaa, mutta jos edes tammikuun ensimmäisen viikon. 😉

Joulukukkien uusi elämä

Joka joulu tuntuu hieman jäävän joulukukkaa, kun menekkiä on tosi vaikea arvioida. Näin tänäkin vuonna. Jos sinulla on kristallipallo ja haluat siitä luopua, niin minulle voi tuoda. Eilen ja tänään olen miettinyt hyasinteille jatkokäyttöä. Hautavihkoissa hyasintit voi kivasti käyttää irtokukkina puutikkuun seivästettyinä.

Niistä saa myös kivoja jääkukkia vaikkapa ovenpieleen havujen ja ledvalojen kanssa sommiteltuna. Oma jääkukkani tosin vähän epäonnistui. Olin laittanut maitotölkkiin liikaa vettä, mistä johtuen maitotölkki oli hieman revennyt pakastimessa ja jääpaakusta tuli muodoton. Pitää seuraavaksi muistaa jättää vähän vajaaksi. 😀

Jääkukka

Tänään käytin hyasinttia myös kimpuissa. Sen voi käyttää tavallisen leikkokukan tavoin, jos varressa on tarpeeksi pituutta. Lyhytvartiset voi käyttää kivasti sipuleineen. Matalaan kimppuun sidoin hyasintin vaakatasoon ja korkeassa kimpussa tökkäsin sipuliin alapuolelta puutikun, jolloin sain käytettyä sen ylempänä kimpussa. Ennen kimppuun laittoa, putsasin sipulista mullat ja juuret pois, minkä jälkeen pesin ja kuivasin sen. Sprayasin sipulin vielä haihdutusta estävällä spraylla sekä päälle hieman glitterisprayta. Näin sipulista tuli kivan sähkyvä ja sopiva uudenvuoden kimppuun.

Hyasintti sipuleineen puuvarrella

Minusta joulukukkia on ihana käyttää myös joulun jälkeen, varsinkin uudella tavalla. Silloin kukka ei enää tunnukaan niin jouluiselta vaan ainoastaan upealta kukalta. Soisin muidenkin avartavan ajatuksiaan siitä mikä kukka milloinkin on sopiva. Kaunis kukka on aina sopiva ja ihana. Valitettavasti monet kukat vain mielletään aina tiettyyn sesonkiin, eikä niitä näin ollen oikein uskalleta tuottaa tai ottaa myyntiin muina aikoina.

Kaupan uusi ilme

Palataanpa vielä hieman siihen kaupan mööpelien muljaukseen. Ette ehkä usko, mutta onnistuin taas tekemään kaupasta ihan erilaisen. Joskus tulee ajatelleeksi, että kaikki on jo kokeiltu ja uuden ilmeen saamiseksi pitäisi tehdä remontti. VÄÄRIN! Taas onnistuin. YLÄFEMMA ITSELLE!

Kukkasidontaa myymälätiloissa

Nyt voimme sitoa kimppuja ihan myymälän puolella. Tilaustyöt syntyvät edelleen myyntitiskin takana, mutta ajattelin, että sinusta olisi kiva seurata kimppujen syntymistä lähempää. Olenko oikeassa? Ja samallahan tässä tuli tehtyä sunnuntaisille DIY-kimpun sitojille hyvä paikka sitoa omia kimppujaan.

Olin muutama vuosi sitten Gdanskissa, missä vanhankaupungin eräässä karkkikaupassa valmistettiin karkit ihan asiakkaiden nenän alla. Vaikka piparminttukarkit eivät suosikkejani olekaan, tuli tuosta kaupasta huikean hieno fiilis ja tuota elämystä olen monta kertaa muistellut. Silloin syntyi ajatus siirtää sidonta asiakkaiden lähelle, mutta toteutus on odottanut remonttia. Vieläkään ei remonttiin ole rahkeita, mutta ajatuksia haastamalla tämä onnistui näinkin. Ja mikäli koemme tämän onnistuneeksi ratkaisuksi, tulee se myös jatkumaan. Tulepa kurkkaamaan miltä meillä näyttää!

Haluaisimme kuulla sinun mielipiteesi uusista myymäläjärjestelyistämme joko ihan meillä paikan päällä tai voit myös kommentoida artikkelia. Palaute on enemmän kuin tervetullutta.

Alennuspöydän valikoima

Ihmettelet varmaan miksi kampanjastamme Joulukukka yksinäiselle vanhukselle ei kuulu mitään. No joulun jälkeen tosiaan on ollut kiire siivoilussa ja muussa, mutta kirjoitan ihan pian lisää kampanjastamme, sillä se on ansainnut ihan oman artikkelinsa. Maltahan vielä hetki siis.

Kiva, että luit loppuun. Kiitos =) Haluaisitko myös jakaa?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin