Kukkaisia elämyksiä arkeen ja juhlaan

julkaistu kategoriassa: TILAUKUKKAKAUPPA AJAN ARTIKKELIT 0

Kesän kausitöiden päätyttyä aikani vapautui taas kokonaan oman yrityksen käyttöön ja aloin pohtia, mitä voin sinulle tarjota tulevaisuudessa. Kukkasidontaa ja kursseja kyllä, mutta edelleen ajatukseni pyörivät elämyksien ympärillä. Elämyksien, joita yritin kivijalkamyymälässäkin ensisijaisesti tarjota. Kukkaisia elämyksiä arkeen ja juhlaan. Oletko sinä koskaan pohtinut miten paljon erilaisia elämyksiä elämään saa kukilla?

Tee arjesta juhlaa ja juhlasta aistien elämys

Miten esimerkiksi siivouspäivästä saa vielä astetta kivemman laittamalla tuoreita kukkia maljakkoon siivouksen päätteeksi? Miten ystävien keskeisestä illanvietosta/erilaisista teemajuhlista saa vielä vähän juhlavammat koristamalla niitä kauniilla pöytäasetelmilla? Häistä, ristiäisistä, lakkiaisista, rippijuhlista tai hautajaisista nyt puhumattakaan.

Monesti kukat jäävät hankkimatta, mutta eron kyllä huomaa, kun kerran koristaa juhlat kukilla. Se raikkaus, minkä ne tuovat vähän nukkavieruunkin juhlatilaan. Tai lämpö ja luonnonläheisyys, jotka vain korostavat kontrastillaan askeettista, modernia tilaa. Vielä kevyesti tuoksuvana, ne ottavat ihan uusia aisteja käyttööön luoden ihania elämyksiä.

Uniikki kimppu herättää tunteita

Tai mitä tunteita ne aiheuttavat saajassa? Kun saa vastaanottaa kauniisti paketoidun kimpun vaikkapa ihan yllättäin? Joku on nähnyt vaivaa tilatakseen kukat floristilta. Floristi on valinnut tilauksen mukaisesti kukat ja koko ammattitaitonsa peliin laittaen on sitonut aivan uniikin kimpun. Uniikin, koska elävästä materiaalista on vaikea tehdä tarkkoja kopioita. Ajatella, tilaustuote, joka on tehty vartavasten saajalleen, eikä suinkaan massatuote, joka on vain napattu hyllystä.

Palvelua perille asti

Ja vielä kotiin toimitettuna? Niin, kukkakaupan lähetin (monesti itsensä floristin;)) perille toimittama. Ei vain oven taakse jätetty tai postiautomaatista haettava, vaan ihan oikeasti käteen toimitettu. No, Korona-aikana on tästä hieman saatettu poiketa turvallisuussyistä ja jääty vähän etäämmälle katsomaan, että saaja löytää kukkansa.

Tilaajaa unohtamatta

Entäpä tilaajan elämys? Itsessään verkkokaupasta tilaaminen saattaa olla kaukana sykähdyttävästä elämyksestä. Mutta mitä jos tilaaja saisi toimituksen tapahduttua vielä viestinä kiitoksen tilauksesta ja kauniin kuvan toimitetusta kimpusta? Voisiko se tuoda hippusen elämystä ostotapahtumaan, kukkaisia elämyksiä arkeen ja juhlaan? Mitä mieltä sinä olet?

Kukkaisia elämyksiä kuvakiitos
Kuva valmiista kimpusta kiitokseksi tilaajalle

Elämyksiä myös itse tehden

Ja mikseivät kukat voisi aiheuttaa elämyksiä myös uuden oppimisen kautta? Luomisen kautta? Kukkasidonta on nyt ihan kaikkien ulottuvilla erilaisten kurssien ansiosta. Erilaiset tilauskukkakurssit tarjoavat mukavaa yhdessäoloa, onnistumisen iloa ja tekemistä ystävien keskeiseen vapaapäivään tai vaikkapa tykypäivään.

Kurssilla elämyksiä uudenoppimisen ja luovuuden kautta

Kukkaisia elämyksiä arkeen ja juhlaan on se, mitä hauan sinulle tarjota. Ihan kukkina ja niihin liittyvinä oheispalveluina, mutta myös täällä Kukkahuone Sinivuokot blogissa sekä Kukkakoulu blogissa. Pysypä kuulolla, sillä avaan sinulle lähiaikoina vähän lisää millaisia elämyksiä, ja samalla sinäkin saat kertoa, millaisia kukkaelämyksiä sinä kaipaat.