Kukkaisia ideoita lahjankoristeluun

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Mikä tekee lahjasta ikimuistoisen? Tietty se, että se on ollut toivottu, mutta nyt en tarkoita sitä. Lahjoja annetaan paljon niinkin, ettei saaja oikeastaan ole toivonut mitään. Tällöinkin on hyvä miettiä mistä saaja pitää, mutta myös kaunis paketointi ja koristelu voi olla se juttu. Esimerkiksi lahjoissa, jotka eivät muutenkaan ole tarkoitettu elinikää säilytettäviksi ja ovat edullisia, voi koristelu olla paikallaan. Kukilla koristeltu lahja aiheuttaa ihastusta ja tekee viinipullostakin luksusta.

Mitä lahjoja voi koristella?

Varmaan vain mielikuvitus on rajana, mutta meidän kukkakaupassa on koristeltu viini- ja kuoharipulloja, kirjoja, halkopino, kävelykeppi, lasten potta, raha- ja lahjakorttikuoria… Kukkakoristus voidaan tehdä paperilla tai sellofaanilla paketoituun tai ihan paketoimattomaan lahjaan, mutta lahjan muodon tulisi olla aika selkeä. Viinipullossa huomioidaan etiketti ja pullon väri sekä muoto ja valitaan siihen sopivat koristusmateriaalit. Myös lahjan saajan harrastukset ym. voivat aiheuttaa inspiraation.

Astiamaisiin lahjoihin, kuten pottaan tehtiin asetelma kukista. Tällöin kyseessä ei ollut ihan pieni kukkakoristus, vaan kunnon kokoinen asetelma. Kävelykeppi sai varteensa kimpun, mutta toki nämäkin olisi voitu koristaa vain jollakin pienillä koristuksilla.

Miten kukat kiinnitetään lahjaan?

Tämä riippuu täysin lahjasta ja ideasta. Kukkakoristusten pohjat voidaan tehdä erilaisista nauhoista, naruista, rauta- tai alumiinilangoista, kukkasienistä, ihoteipistä tai paperipakettiin voidaan myös liimata kukat suoraan. Kukkien kiinnitykseen käytetään rautalankaa lävistystekniikalla tai kietomalla rautalanka varren ympäri. Kukkaliimaa voidaan myös käyttää, jolloin kukat ja lehdet liimataan kiinni pohjaan tai paketointipaperiin. Kukkasieneen kukat laitetaan työntämällä varsi sieneen.

Miten ja mistä lahjankoristeen saa?

Useimmat kukkakaupat toteuttavat mielellään lahjankoristuksia. Jokainen lahjankoriste on yksilöllinen ja suunitelman pohjaksi sekä kiinnitystä varten sinun tulisi toimittaa lahja etukäteen kukkakauppaasi. Mutta sen voi toteuttaa myös itse, jos pitää askartelusta. Meillä Sinivuokoissa järjestetään myös kursseja, missä voi oppia erilaisia tapoja ja tekniikoita koristeluun. Seuraava kurssi on jo pian, joten kurkkaapa tästä, jos kiinnostuit. Ja lue vielä vähän eteenpäin, niin neuvon ihanan ja helpon kuorenkoristelun.

Haluatko kokeilla itse?

Kirjekuoreen saat helpon kukkakoristuksen nauhakiinnityksellä. Tarvitset nauhaa (leveys 4-6cm) vähän yli 2x kirjekuoren korkeus. Varmista, että kun kiedot nauhan kirjekuoreen, päät menevät hieman päällekäin. Päällekkäin menevät osat liimaat, kun kuori on täytetty. Halutessasi voit tällöin liimata myös nauhan kuoreen kiinni, jotta se pysyy varmasti paikallaan. Mutta älä siis liimaa ennen kuin lahjakortti tai raha on kuoressa, ettet tule vahingossa antaneeksi tyhjää kuorta.;)

Kukkina käytettään pieniä, mielellään aika littania kukkia, jolloin koristuksesta ei tule liian raskas. Kukkien ja lehtien tulee olla hyvässä nestejännityksessä, jotta ne kestävät mahdollisimman hyvin liimattuina. Leikkaa kukista varret pois. Sommittele kukat ja lehdet ensin pohjaan ja kun olet tyytyväinen, aloita liimaus. Kukille on olemassa oma kukkaliima, jota useimmat kukat sietävät. Kukkaliimaa voit kysyä kukkakaupastasi. Jos pohjana on kivanvärinen nauha, ei sitä tarvi peittää kokonaan, vaan se voi näkyä osana koristusta. Kaunis tekstaus kuoressa kruunaa lahjan. Jos olet tottunut viemään yksittäisen ruusun aina rahalahjan lisäksi, voit unohtaa sen viedessäsi kukin koristellun rahakuoren. Vaikka koristuksen kesto ei olekaan ehkä niin pitkä kuin ruusun, lahja on varmasti erilainen ja ikimuistoinen. Ja jotkut kukat ovat kyllä kuivuessaankin kauniita.

Huomioithan lahjankoristeita tehdessäsi, että ne tulisi tehdä aikaisintaan edellisenä päivänä. Säilytys tulisi hoitaa muoviin pakattuna viileässä, jotta kukat säilyvät kauniina saajalle sekä jokusia päiviä jälkeenkin.

Mitä pidit tämänkertaisesta artikkelistani? Oliko se kiinnostava? Laitatko kokeiluun? Voit kommentoida artikkelia anonyymistikin jos haluat.

Kiva, että luit loppuun. Kiitos =) Haluaisitko myös jakaa?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin