joulukukka yksinaiselle vanhukselle
Kuvaan ystävällisesti kasvonsa antoivat äitini ja siskontyttö. Kuvaaja Teija Ruuhikorpi-Mäki

Joulukukka yksinäiselle vanhukselle

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi, jos ei olisi ketään läheistä? Ei ketään, jonka kanssa viettää joulua. Ei ketään, joka muistaisi. Tai miltä tuntuisi, jos joku, vaikka tuntematonkin, soisi pienen ajatuksen ja toisi lämmön jouluun. Tämän lämmön haluaisin välittää mahdollisimman monelle yksinäiselle Joulukukka Yksinäiselle Vanhukselle -kampanjalla.

Kukkahuone Sinivuokot on, yhdessä asiakkaiden ja kotihoitoyksikköjen kanssa, ilahduttanut jo kolmena vuotena yksinäisiä vanhuksia joulukukkatervehdyksillä. Ensimmäisellä kerralla 2017 toimitimme kaikkiaan 27 kukkatervehdystä Ulvilan Kotihoitoyksikön kautta. Toisen kerran 2018 osallistuminen oli niin runsasta, että saimme jakaa joulumieltä sekä Ulvilaan että Poriin kaikkiaan 47 yksinäiselle. Viime vuonna kukkia lahjoitettiin hurjat 51. Huikeaa, mistä kiitos kuuluu kaikille osallistuneille!

Polkakarkin innoittamana Tulilatva – JouluPolka

Sinullakin on mahdollisuus ilahduttaa ja tuoda lämpöä yksinäisen jouluun. Voit osallistua mistäpäin maailmaa tahansa. Voit osallistua kampanjaan valitsemalla verkkokaupasta jonkun kampanjatuotteista. Tai voit määrittää summan, jolla haluat muistaa. Kerään summista mahdollisimman monta kukkatervehdystä, mahdollisimman monelle yksinäiselle. Valitse tuotteista, joiden etuliite on Joulukukka yksinäiselle.

Geishasuklaan innoittamana Atsalea – JouluGeisha

Kukkahuone Sinivuokot osallistuu myös, lahjoittaen jokaista 10 asiakaskukkaa kohden yhden lisää, eli jos lahjoituksia tulisi 40, lahjoitan 4, jos 50, lahjoitan 5 jne. Lisäksi lahjoitan kortin jokaisen Joulukukka yksinäiselle vanhukselle -kampanjatuotteen mukaan.

Kotihoitoyksikkö toimittaa perille

Jouluviikolla toimitan kaikki kukat Kotihoitoyksiköihin. Sieltä ihanat kotihoidon työntekijät, ehkä ainoat, joita vanhukset joulun aikaan näkevät, toimittavat kukat ilahduttamaan yksinäisiä. Toivottavasti tänäkin vuonna saamme muistettua mahdollisimman montaa.

Milloin voit osallistua?

Voit osallistua heti ja aina sunnuntaihin 13.12. asti.

Valittavanasi olevat kukkavaihtoehdot

Tulilatva JouluPolka

Atsalea JouluGeisha

Vapaavalintainen summa

Lahjoitettaviksi kukiksi valitsen lähipuutarhalta perinteisiä joulukukkia, jotka koristelen joulun tunnelmaan. Tuoksuja olen välttänyt, jotta kenellekään ei aiheudu ongelmia.

Miten voit osallistua?

Valitse Joulukukka yksinäiselle -kampanjatuote verkkokaupastamme. Siirry Kassalle. Älä valitse korttia, sillä Kukkahuone Sinivuokot lahjoittaa sen. Anna yhteystietosi ja valitse toimitustavoista Erikoistoimitus. Anna toimituspäiväksi 21.12. ja valitse vielä Erikoistoimituksista Kotihoito, jossa on maksuton toimitus ja sitten voit siirtyä maksamaan. Kiitos välittämisestä!

Jos tällä kertaa et halua osallistua joulukukalla, niin kampanjan jakaminenkin on osallistumista. Kiitos kun jaat.

Kortti ilahduttaa aina ja kruunaa kukkalahjan

Jokaiseen kukkalähetykseen liitän kauniin joulukortin, johon tulostan myös jouluisen viestin/runon. Tässä sinä voit auttaa. Kirjota tästä linkistä avautuvaan fb-julkaisuun oman tekstiehdotuksesi.

Hyvän Joulun -toivotukset tekstaan jokaiseen korttiin käsin. Kortti allekirjoitetaan tekstillä Kukkahuone Sinivuokkojen asiakkaat.

Kotihoidon toiveesta lahjoittajan nimeä ei tule korttiin, vaan kortin tulee olla anonyymi. Näin saaja ei tunne joutuneensa kenellekään kiitollisuudenvelkaan. Kukkahuone Sinivuokot lahjoittaa kukkalähetysten kortit.

joulukukka yksinaiselle vanhukselle
Mukaan tekstaan kauniin kortin

Joulumieltä monelle

Tällaisia joulukukkatempauksia on ollut jo monena vuonna pääkaupunkiseudulla, Turussa ja monissa muissakin Suomen kunnissa. Ulvilassa toteutimme tämän viime vuonna jo kolmannen kerran ja kahtena vuonna kukkia on riittänyt Poriinkin. Kolmena vuotena meidän kampanjassamme on jaettu jo kaikkiaan 125 joulukukkaa, ja palaute on ollut suurenmoista. Eiköhän ilahduteta yksinäisiä tänäkin vuonna?

Toivottavasti olet mukana.

Kerron taas joulun jälkeen blogissa miten tempaus onnistui. Ja vanhoista artikkeleista 2017 , 2018 , 2019 voit lukea menneiden vuosien kampanjoista lisää.