joulukukka yksinaiselle vanhukselle
Kuvaan ystävällisesti kasvonsa antoivat äitini ja siskontyttö. Kuvaaja Teija Ruuhikorpi-Mäki

Joulukukka yksinäiselle vanhukselle

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi, jos ei olisi ketään läheistä? Ei ketään, jonka kanssa viettää joulua. Ei ketään, joka muistaisi. Tai miltä tuntuisi, jos joku, vaikka tuntematonkin, soisi pienen ajatuksen ja toisi lämmön jouluun. Tämän lämmön haluaisin välittää mahdollisimman monelle yksinäiselle Joulukukka Yksinäiselle Vanhukselle -kampanjalla.

Kukkahuone Sinivuokot on, yhdessä asiakkaiden ja kotihoitoyksikköjen kanssa, ilahduttanut jo neljänä vuotena yksinäisiä vanhuksia joulukukkatervehdyksillä. Kolmena ensimmäisenä vuotena Kotihoidot Porissa ja Ulvilassa jakoivat yhteensä kaikkiaan 125 kukkatervehdystä. Joka vuosi on laitettu edellisen vuoden määrät uusiksi ja viime vuonna lahjoitettiin järisyttävät 115 kukkaa. Ihan huikeaa, mistä kiitos kuuluu kaikille osallistuneille, yksityishenkilöille ja yrityksille! Sekä kaikille kampanjaa somessa jakaneille.

Terveisiä kotihoidoilta

Asiakkaat ovat olleet iloisen yllättyneitä saadessaan kukkia. Kukat olivat kauniita ja kestivät pitkään. Varsinkin yksi asiakas jäi mieleen, kenelle kukka oli erityisen tärkeä. Hän puhui kukasta joka päivä, kun hänen luonaan käytiin ja oli kiitollinen siitä, sekä piti siitä hyvää huolta, kertoi mm. pitävänsä liesituulettimessa valoa yölläkin, että kukka saa valoa.

(DiakonKotihoito)

Kiitos. Viime vuonna saimme monta kukkaa ilahduttamaan meidän ikääntyneitä asiakkaita. Melkein kaikille, joille me kukan veimme, oli se ainoa joulumuistaminen.

(Kotihoito Sampolassa ja Koivulassa)

Kiitos jälleen vanhusten muistamisesta Joulukukkasin. Olen Kotihoidossa Pihlavan ja Reposaaren alueella työssä. Viimevuonna vanhukset olivat todella iloisia ja otettuja kukista sekä liikuttuivat kyyneliin asti. Todella suuret kiitokset teille kun haluatte ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia.

(Kotihoito Meriporissa)

Ilomielin otamme kukkia vastaan. Viimevuonna niistä oli paljon iloa sekä kukat olivat tosi pitkäikäisiä.

(Kotihoito Keskustassa, Viikkarissa, Pormestarinluodossa ja Ruosniemessä)

Ihana idea, josta jo viime vuonna saimme nauttia viedessämme asiakkaille kukkapaketteja. (Kotihoito Itäisellä alueella)

Sinäkin voit osallistua

Sinullakin on mahdollisuus ilahduttaa ja tuoda lämpöä yksinäisen jouluun. Voit osallistua mistäpäin maailmaa tahansa. Voit osallistua kampanjaan valitsemalla verkkokaupasta jonkun kampanjatuotteista. Valittavana on kaksi tuotetta tai vapaavalintainen summa. Kerään summista mahdollisimman monta kukkatervehdystä, mahdollisimman monelle yksinäiselle. Valitse tuotteista, joiden etuliite on Joulukukka yksinäiselle.

Tuote 1 Joulukukka Yksinäiselle

Kanelin tuoksu

Timanttiananas tulee kivaan pajukoriin. Somisteeksi havua, nauhaa, käpyjä, joulupalloja sekä tietysti kanelitankoja tuomaan ihanaa tuoksuaan jouluun.

Joulukukka yksinäiselle vanhukselle Kanelin tuoksu Timanttiananas
Kanelin tuoksu Timanttiananas

Tuote 2 Joulukukka Yksinäiselle

Merry Christmas

Amaryllis tulee olemaan ihana, lajikenimeltäänkin Merry Christmas, punainen amaryllis kauniissa keraamisessa ruukussa. Koristeina havua, nauhaa, käpyjä sekä joulupallo. Erilaisia joulupalloja ja nauhoja on kertynyt varastoon, joten niiden väri kokonaisuuksissa vaihtelee. joulukukka yksinäiselle vanhukselle

Merry Christmas Amaryllis

Kukkahuone Sinivuokotkin osallistuu

Kukkahuone Sinivuokot osallistuu myös. Lahjoitan jokaista 10 asiakaskukkaa kohden yhden lisää, eli jos lahjoituksia tulisi 40, lahjoitan 4, jos 50, lahjoitan 5 jne. Viime vuonna Kukkahuone Sinivuokot lahjoitti kaikkiaan 11 kukkaa. Lisäksi lahjoitan kortin jokaisen Joulukukka yksinäiselle vanhukselle -kampanjatuotteen mukaan.

Kotihoitoyksikkö toimittaa perille

Jouluviikolla toimitan kaikki kukat Kotihoitoyksiköihin. Sieltä ihanat kotihoidon työntekijät, ehkä ainoat, joita vanhukset joulun aikaan näkevät, toimittavat kukat ilahduttamaan yksinäisiä. Toivottavasti tänäkin vuonna saamme muistettua mahdollisimman montaa.

Milloin voit osallistua?

Voit osallistua heti ja aina sunnuntaihin 12.12. asti. Osallistumisaikaa jatkettu 18.12. asti.

Valittavanasi olevat kukkavaihtoehdot

Kanelin tuoksu Timanttiananas

Merry Christmas Amaryllis

Vapaavalintainen summa

Lahjoitettaviksi kukiksi valitsen kotimaisilta puutarhoilta ja kukkatukuista perinteisiä kestäviä joulukukkia, jotka koristelen joulun tunnelmaan. Tuoksuja olen välttänyt, jotta kaikilla on joulunakin hyvä olla.

Miten voit osallistua?

Valitse Joulukukka yksinäiselle -kampanjatuote verkkokaupastamme. Siirry Kassalle. Älä valitse korttia, sillä Kukkahuone Sinivuokot lahjoittaa sen. Anna yhteystietosi ja valitse toimitustavoista Erikoistoimitus. Anna toimituspäiväksi 20.12. ja valitse vielä Erikoistoimituksista Kotihoito, jossa on maksuton toimitus ja sitten voit siirtyä maksamaan. Kiitos välittämisestä!

Jos tällä kertaa et halua osallistua joulukukalla, niin kampanjan jakaminenkin on osallistumista. Kiitos, kun jaat.

Kortti ilahduttaa aina ja kruunaa kukkalahjan

Jokaiseen kukkalähetykseen liitän kauniin joulukortin, johon tulostan myös jouluisen viestin/runon.

Hyvän Joulun -toivotuksien lisäksi kortti allekirjoitetaan tekstillä Kukkahuone Sinivuokkojen asiakkaat.

Kotihoidon toiveesta lahjoittajan nimeä ei tule korttiin, vaan kortin tulee olla anonyymi. Näin saaja ei tunne joutuneensa kenellekään kiitollisuudenvelkaan eikä muistisairas koe hämmennystä oudosta nimestä. Kukkahuone Sinivuokot lahjoittaa kukkalähetysten kortit.

2020 vuoden kortit askartelin itse fb-seuraajien ehdottamilla joulurunoilla

Joulumieltä monelle

Tällaisia joulukukkatempauksia on ollut jo monena vuonna pääkaupunkiseudulla, Turussa ja monissa muissakin Suomen kunnissa. Neljänä vuotena meidän kampanjassamme on jaettu jo kaikkiaan 240 joulukukkaa ja palaute on ollut suurenmoista.

Eiköhän ilahduteta yksinäisiä tänäkin vuonna?

Toivottavasti olet mukana.

Kerron taas joulun jälkeen blogissa miten tempaus onnistui. Ja vanhoista artikkeleista 2017 , 2018 , 2019 , 2020 voit lukea menneiden vuosien kampanjoista lisää.

Joulukukka yksinäiselle vanhukselle
Klikkaa itsesi kuvasta verkkokauppaan lahjoittamaan joulumieltä yksinäiselle