Unelmatyö kukkakaupassa, Osa 1: Leikkokukkien kauppakunnostus

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Aah, se tunne kun saa kaikki alkuviikon kukat käsiteltyä kylmiöön. Se on maanantaiaamuisin kirkkaana mielessäni aloittaessani uuden työviikon. Joskus kukkien määrä tuntuu melkein ylivoimaiselta. Mutta lopulta työ palkitsee. 😃 Niin tänäänkin kun sain kaikki ihanat neilikat, ruusut, kuismat, ikiviuhkot ym. kauppakunnostettua varsi kerrallaan. Leikkokukkien kauppakunnostus on kukkakaupan tärkein homma, vaikka ehkä luulit muuta. 😉

Siivottu kylmiö kauppakunnostettuine kukkineen. Nyt kelpaa valita.

Oikeastaan työpäiväni alkoi jo ennen töihin tuloa tukkukäynnillä. Olin varannut sinne verkkokaupan kautta jo perusvalkoiman erilaisia leikkokukkia ja paikanpäällä valikoin vielä lisää. Olisihan se mahtavaa valita kaikki paikanpäällä, mutta saatavuuden ja aamuisen ajansäästön takia verkkovaraaminen kannattaa.

Kukkakauppaan saapuessani meni pieni tovi oven aukomiseen ja kaupan järjestelyyn. Vähän pidemmän tovin vei leikkokukkien kauppakunnostus ja kylmiön siivoaminen viikonlopun jäljiltä.

Tänään aloitin neilikoista. Laskin niille haalean veden puhtaisiin maljakoihin ja lisäsin veteen hieman virkistettä. Kukkavirkiste pitää veden kauemmin puuhtaana bakteereista ja kukat kestävät kauemmin. Käsittelin neilikat varsi kerrallaan poistaen lehdet veteen menevältä osalta sekä katkaisin kaikki saman sopivan mittaisiksi. Lehtiä poistetaan varsista, jotta ne eivät pilaisi vettä ennen aikojaan. Ja varret leikataan terävällä veitsellä viistoon, jotta ne saavat juotua mahdollisimman paljon vettä nestejännityksen saavuttamiseksi.

Neilikat tukkupakkauksessa odottamassa kauppakunnostusta.

Neljän ihananvärisen neilikkapaketin jälkeen siirryin krysanteemeihin ja toistin niille samat toimenpiteet. Näin käsittelin kaikki uudet kukat ja jätin ne vielä hetkeksi huoneenlämpöön imemään vettä.

Kylmiön siivous

Sitten olikin vuorossa kylmiön tyhjennys viikonlopun viimeisistä kukista, joita ei onneksi paljoa jäänyt.  On aina iloinen asia, kun kauppa on käynyt ja on osannut ostaa kukkia juuri sopivasti. 😃 Vähän pitää jäädä, jottei sunnuntain viimeisille joudu myymään eioota. Liikaa taas ei saa jäädä, jottei tule hävikkiä.

Viikonlopun viimeiset kukat.

Viikonlopun kukat tarkastetaan ja osa niistä käy vielä loistavasti myyntiin. Osa on muutaman päivän kuluessa sopivasti auki surusidontaan. Kaikki nämäkin kukat saavat floristin käsissä uuden tuoreen imupinnan ja puhtaan veden puhtaaseen maljakkoon virkisteineen.

Kylmiön siivoaminen on myös tärkeä vaihe, joka pitää säännöllisesti suorittaa. Kaappi lakaistaan roskista ja pestään kunnolla. Siistiminen on tärkeää, jotta kaapin kosteudessa eivät bakteerit ja homeitiöt pääse elämään. Aina meidän kukkakylmiötä siivotessani mietin, kuinka hyväkuntoinen se on, vaikka on palvellut jo minua edeltävää kauppiastakin. Mutta siitähän se johtuukin, että se siivotaan säännöllisesti. 😉

Viimeiseksi vielä hinnoittelin kukat ja järjestelin kylmiöön. Nyt kelpaa sinun tulla ostamaan tuoreita kukkia puhtaasta kylmiöstä. Ja itsellekin on ilo valita sieltä kukkia kimppuihin.

Haluatko tietää enemmän kukkakapan puuhista? Liity uutiskirjelistallemme, niin saat tietää kun suraava artikkeli ilmestyy.