Unelmatyö kukkakaupassa, Osa 2: Kukkakurssin suunnittelu

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Edellisessä artikkelissa kerroin sinulle unelmatyöstäni kukkakaupassa ja lupasin tehdä työstäni kokonaisen artikkelisarjan. No, tänään olen “puurtanut” tämän osan kimpussa, kun vuorossa on kukkakurssin suunnittelu ja myyntiin laitto. Tai eihän tätä edes voi puurtamiseksi kutsua, kun tää on vaan niin kivaa. Hihii. Toivottavasti nautit sun työstä yhtä paljon.

Viime viikolla Minnan kanssa päätettiin uuden kukkakurssin aihe: Tulppaanit ja ajankohta maaliskuulle. Tulppaaneista oli jo tammikuussa kurssi, joten joku saattaisi ajatella: “Miksi taas?” No, niiden kausi on taas tuota pikaa ohi, joten niistä nautitaan nyt. Ja onhan joku jo kysäissytkin uuden kurssin perään.

Kurssin järjestäminen vaatii monenlaista osaamista

Kukkakurssin suunnittelu on siitä kivaa hommaa, että siihen liittyy niin paljon erilaisia töitä. Ajatusten pallottelu työyhteisössä aiheen päättämiseksi, kalenterin läpikäynti sopivan ajankohdan löytämiseksi, työvuorojen suunnittelu, materaalien miettiminen, hinnan määrittäminen, kurssityön tekeminen kuvattavaksi kurssisivulle ja verkkokauppaan, valokuvaus, kuvien muokkaus, kurssisivun muokkaus, kurssi tuotteeksi verkkokauppaan, ehkä blogiartikkeli aiheesta, uutiskirje, fb- ja instamainonta, kurssijulisteet myymälään…

Kurssisivun muokkausta.

Huh, olipas niitä. Nyt luetteloidessani kurssiin liityviä hommia tajuan, että kurssien tulisikin olla tuplahintaisia. 😀

Tänään olen siis tehnyt ja suunnitellut tuota kaikkea. Aamulla aloitin tukusta kukkien haulla ja matkalla töihin löysin sopivia risujakin tulppaanikimpun pohjaan. Kiireellisempien töiden jälkeen aloin hommiin. Tein kimppupohjan risuista ja sidoin siihen ison kimpun vain 10 tulppaanilla sekä leikkovihreillä ja koristelin sen. Joka välissä otin kuvia sekä kurssisivua, tätä artikkelia, verkkokauppaa että somemainontaa varten.

Puhelin on viritetty morsiuskimpputelineeseen kuvaamaan itseäni kuvaamassa. Hihii, tää on niin hauskaa.

Kurssisivun työstäminen kävi “helposti” vanhan kurssisivun pohjaan, mutta toki tekstit ja kuvat piti muuttaa uuden kurssin mukaisiksi. Verkkokaupan päivitys meni samalla rutiinilla.

Markkinointi ei lopu kurssin julkaisuun

Vielä pitää kirjoittaa uutiskirje ja tehdä somejulkaisuja, jotta saisin kurssia myös myytyä. Sillä kurssiasiakkaat eivät tipahda taivaasta. Oikeastaan kovin työ onkin siis vielä edessä. Toivottavasti tällekin kurssille saadaan tarpeeksi osallistujia, jotta monen tunnin työ ei ole mennyt hukkaan.

Varmaankaan moni ei ole ajatellut millainen työ kukkakurssin suunnittelu ja järjestäminen on, jos ei itse sellaisia järjestä. Kurssiin osallistuessaan saattaa miettiä hinnan olevan kallis. Siis jos puntaroi vain kurssin kestoa, oppimaansa ja materiaaleja. Näin minäkin huomaan asiaa pohtineeni. 😀 Ja kurssihinnoittelukin on mennyt tämän kaavan mukaan. Vasta nyt kun purin kaiken artikkeliin, tajuan kuinka valtavan työn teen jokaisen kurssin eteen. Mutta jokainen vaihe on kyllä hauska. Nautin saadessani leikkiä vaokuvaajaa, markkinoinnin ammattilaista, floristia, opettajaa ja yrittäjää.

Jos sinua kiinnostavat kukkakurssimme, niin jaathan kurssisivua, kurssiartikkeleita ja kurssien somejulkaisuja eteenpäin aina tilaisuuden tullen. Näin voit auttaa meitä kurssien pitämisessä. Ja tulethan itsekin mukaan joskus.

Ps. Tällä kertaa nopeimmat ilmoittautujat saavat kurssin edullisempaan hintaan. Klikkaa itsesi kurssisivulle tuosta kuvani alta.😉

Kuvaaminen tuottaa joskus hankaluuksia, kun yrittää itse itseään kuvata ja mahduttaa kuvaan vielä ison kimpunkin. Käsi ei meinaa riittää. 😉