Vaarallista puuhaa takahuoneessa

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Haluatko hiukan kurkistaa meidän takahuoneeseen? Äläpä sitten kauhistu, sillä rapatessa roiskuu aina. Heh.

 

Kiva muuten, että taas luet blogiani. Minusta on ollut valtavan hienoa kirjoittaa näitä artikkeleita, vaikka kirjoittaminen ei koskaan olekaan ollut kutsumukseni. Toivon kuitenkin, että kirjoituksistani on hyötyä sinulle ja opin ajan myötä kirjoittamaan sekä hyödyllisempää että viihdyttävämpää materiaalia. Mutta nyt, mars asiaan!

 

Vähänkö Minnaa epäilyttää koko puuha?

Muutama viikko sitten me saimme käsiimme upeasti lisääntyneen vanhapoikakaktuksen. Siinä oli vaikka millä mitalla tavaraa ruukutettavaksi. Ja uhkailinkin Minnaa, että siinä on hänelle “mukavaa” puuhaa työpäiväksi, kun minä olen vapaalla.:D Mutta kuten aina, pitää minun päästä myös sörkkimään joka paikkaan. Tässä puuhassa eivät pelkät puutarhahanskat auttaneet ja koska meillä ei ollut haarniskoita, piti keksiä luovasti uusia työvälineitä, jotta emme olisi olleet kuin kissatappelun jäljiltä.

 

Sanomalehdestä on moneksi!

Sanomalehti on floristin paras ystävä! Se on kyllä ensiluokkainen apu niin pakkaamisessa kuin kaktusten istutuksessakin. Sanomalehtikääröillä saimme pidettyä kaktuksenvonkaleet pystyssä, toisen lisätessä multaa ruukkuihin. Haastavaa puuhaa sanoisin!

 

Laitoimme saviruukkujen pohjalle palan sanomalehteä, ettei mullat valu reiästä ulos. Alimmaksi kerrokseksi laitoimme hieman ruukkusoraa salaojitukseksi. Sitten multaa sen verran, että saatiin kaktus oikeaan korkoon. Tämän jälkeen toinen piteli kaktusta pystyssä ja toinen lisäili multaa, painaen sen tiiviisti kaktuksen juuripaakun ja tyven ympärille. Istutus viimeisteltiin vielä kivanvärisellä koristesoralla. Upea, eikös? Tämä kaikki toistettiin muutamia kertoja, eikä pikku haavereilta vältytty. Mutta puuha oli palkitsevaa, sillä saimme aikaiseksi monta ruukutettua kaktusta syksyn myyntiin. Jos olet etsinyt isoa kaktusta, niin meiltä löytyy!

 

Koristesoralla viimeistelty ilme.

Meiltä löytyy myös mukava mix-valikoima pikkuruisia kaktuksia. Pikkukaktukset istutimme pieniin saviruukkuihin ja laitoimme niihin Don’t touch!-kyltit. Kivat vai mitä? Ja kun siirsimme nämä kassan läheisyyteen, niin arvaapa vain, moniko on kokeillut! ;D

 

Oikein yllyttää koskemaan.

Oikean mullan valinta

Kaktusten mullan tulee olla hiekansekaista ja ilmavaa. Tähän tarkoitukseen on ihan kaktusmultana myytävää multaa, mutta multaostoksilla ollessani huomasin, että kestomulta on koostumukseltaan melkein pilkulleen samanlaista. Koska multaa kului aika tavalla, valitsin kestomullan, sen edullisemman hinnan vuoksi. Tosin ei hintaero kovin huima ollut, mutta kestomultaa tarvitsemme muutenkin aina silloin tällöin.

 

Kaktuksen kastelu ja lannoitus

Usein ajatellaan, että kaktuselle ei saa antaa paljon vettä, mutta tämä on osittain harhaluulo. Kesäaikaan kaktusta pitää kastella kunnolla ja antaa mullan kuivahtaa ennen uutta kastelua, kun taas talviaikaan loka-helmikuussa tilkka silloin tällöin riitää. Muista kuitenkin, että ison kaktuksen tilkka isossa ruukussa on isompi kuin pienen. Syksyllä kastelua vähenetään pikku hiljaa ja keväällä lisätään samoin. Lannoitusta kaktus kaipaa vähän ja sille riittääkin lannoitus kerran kuussa kasvukaudella maalis-syyskuussa.

 

Miksiköhän nimi on vanhapoika, kun on kuitenkin kova lisääntymään?

 

Jäitkö miettimään millainen kukka kaktukseen tulee? Niin minäkin. Mikäli meillä joskus kaktus kukkii, tulen tekemään siitä varmasti ihan oman artikkelin. 😉

 

Ensi viikkoon! Katsotaan mitä kivaa silloin keksitään.:)

 

Kiva, että luit loppuun. Kiitos =) Haluaisitko myös jakaa?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin