Iloa ja onnistumisia kukilla

julkaistu kategoriassa: KIVIJALKAKAUPAN AJAN ARTIKKELIT 0

Tammikuinen hieman harmaa päivä vaatii nyt piristystä. Mietin, mistä sitä piristystä saisi? Heti tulee mieleen onnistumiset. Onnistumiset piristää aina. Siis kun onnistuu jossain mielestään toooosi hyvin. Itse koen onnistuvani, kun teen jonkun rästihomman pois tai opettelen jotain ihan uutta. Joten jospa minä hoidan rästihommana pois kukkakursseista kirjoittamisen (on ollut työlistalla pitkään) 😉 ja sinä saat ehkä ajatuksen opetella jotain uutta. Vaikkapa meidän kukkakursseilla: Kukkasydän ystävälle.

Kukkakimppu syntyy osaavissa käsissä

Ensimmäinen kukkakurssi

Kukkakursseillamme on melko pitkät perinteet. Laskeskelin, että ensimmäisiä kursseja pidin jo noin neljä vuotta sitten. Ihan ensimmäinen kurssimme oli tulppaanikurssi, jonka pidin entisille työkavereilleni tilauskurssina. Tulppaaneista tehtiin tuolloin sekä kimppu että asetelma ja miten hienoja niistä tulikaan.

Olin hirmuinen jännittäjä ja epäilin, olisiko minusta ollenkaan vetämään kurssia. Mutta niin vain kävi, että ihastuin hommaan oikein todella. Ja vaikka vieläkin poden esiintymisjännitystä, hallitsen hermoni melko hyvin saadessani samalla näprätä kukkia käsissäni. Tuolla kurssilla sainkin siis moninkertaisesti iloa ja onnistumisia. Heh.

Missä ja mitä ihmeen kukkakursseja?

Nykyisin aika monet kukkakaupat järjestävät kukkakursseja. Me Kukkahuone Sinivuokoissa pidämme kukkakursseja tilauksesta asiakkaan tiloissa tai kukkakauppamme tiloissa ja valmiskurssit aina kukkakaupan tiloissa.

Kurssiemme aiheina ovat olleet kimput, asetelmat, kukkakorut, kranssit, kukkaistutukset, kokedamat yms. Joillakin kursseilla kukkina on käytetty tulppaaneja, toisilla kaikkia muita leikkokukkia ja istutuskursseilla on tehty syys-, joulu- sekä pääsiäisistutuksia. Pyrkimyksemme kursseilla on tarjota iloa ja onnistumisia kukilla ja antaa vinkkejä, miten kukat saadaan kestämään mahdollisimman pitkään.

Minna-opettaja intoutuu kursseilla

Kenelle kurssit on tarkoitettu?

No ihan kaikille.

Yllättävän moni tuntuu olevan sitä mieltä, ettei ole kädentaitaja tai luova ja siksi tyrmää kurssiajatuksen. Viime syksyn kurssillamme eräs kurssilaisemme avautui toiselle, kertoen, että näin hänkin oli ajatellut aiemmin. Oltuaan kerran kurssillamme, hän sai niin paljon iloa ja onnistumisia kukilla, että on muuttanut käsitystään taidoistaan. Hän on nykyisin yksi ahkerimpia kurssikävijöitämme ja epäilenpä hänen löytäneen tämän jälkeen paljon muitakin uusia taitoja itsestään.

Itsekin olen paljon aikuisena kurssittanut itseäni ja huomannut, että luovuus missä tahansa: kukissa, savessa, risutöissä, valokuvauksessa… tulee vasta kun oppii tekniikat. Tekniikat oppii kurssilla ja sen jälkeen mielikuvitus saa siivet. Tai oppii poimimaan ideoita toisten töistä… Ja sekin on luvallista.

Haluaisinkin sanoa, että älä ole tylsä ja kiellä itseltäsi uusia asioita siksi, ettet muka osaa. Opettelu ja oppiminen ei lopu siihen, että kasvaa aikuiseksi. Uuden oppiminen ja mielen avaaminen uusille asioille läpi elämän on rikkaus. Opettele itseksesi, verkossa tai lähde jollekin kurssille oppimaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Nauti elämästä myös harmaana päivänä.

Huomasin juuri kirjoittaneeni paljon, mutta en vielä päässyt alkua pidemmälle. 😀 Ajatus oli avata enemmän menneitä kursseja, mutta ehkäpä sitten toisella kertaa…

Kukkasydän ystävälle kurssista pääset lukemaan täältä (ilmoittautuminen päättyy justiinsa) ja voit myös liittyä uutiskirjelistalle, jolloin saat tiedon uusista kursseista ensimmäisten joukossa.