Hautavihko vai yksittäinen kukka

Siunaustilaisuudessa arkulle lasketaan hautaseppele, hautavihko, hautakimppu tai yksittäinen kukka. Valinnanvaraa on paljon. Valinta ei riipu siitä, onko kyseessä hautaus vai tuhkaus. Ensisijaisesti otetaan huomioon vainajan eläessään esittämät toivomukset. Jos toivomuksia ei ole esitetty, lasketaan sellaiset kukat, joilla vainajaa halutaan kunnioittaa. Kukkiin kiinnitetään myös kortti tai nauhat, jotka tekstaamme käsin. Muistolauseet ja muistovärssyt löydät täältä>>

 

Omaiset tilaavat yleensä arkun päälle myös arkkulaitteen, joka on koko siunaustilaisuuden ajan arkkua koristamassa. Alttarikukat korkeissa jalallisissa maljakoissa tuovat myös tilaisuuteen arvokkuutta.

 

Polttohautaushautajaiset voivat olla kaksiosaiset. Tällöin tuhkauurnan päälle voidaan tehdä myös uurnakoriste kukista.

 

Me Kukkahuone Sinivuokoissa autamme sinua kaikissa hautajaiskukkiin liittyvissä asioissa. Monen vuoden ammattitaidolla toteutamme kaikki hautajaiskukat: arkkulaitteen arkun päälle, kukka-asetelmat muistotilaisuuteen sekä siunauksessa laskettavat hautavihkot eli surulaitteet, seppeleet, hautakimput, yksittäiset kukat sekä uurnakoristeet. Tekstaamme nauhat, kortit ja adressit toiveesi mukaan. Myös kuljetus onnistuu kappeleihin (Ulvila ja Pori)

 

 Voimme toteuttaa hautajaiskukat kahdella eri tavalla:

 

  1. Tee tilaus mielellään viikkoa ennen hautajaisia. Tällöin voimme yleensä toteuttaa tilauksen täysin toiveesi mukaan. Huomioi kuitenkin, että tiettyjen kukkien saatavuus voi olla rajoittunutta eri vuodenaikoihin.
  2. Voit tehdä tilauksen myöhemminkin. Varaudu kuitenkin siihen, että lyhyellä varoitusajalla kaikkia kukkatoiveita ei ehkä voida toteuttaa. Tällöin toteutamme tilauksen floristin valitsemista kukista.

 

Tee tilaus kuitenkin vähintään 2 päivää aiemmin, sillä hautajaiskukat tehdään aina tilauksesta.

 

Hautajaiskukat toteutetaan aina sinun budjettisi mukaan.

 

Ekologisuus surusidonnassa

Seurakuntien toiveesta olemme siirtyneet ekologiseen surusidontaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hautavihko ja -kimppu tehdään 100% maatuvista materiaaleista. Omaisten toimesta talteen kerättävät kortit muovisuojineen sekä nauhat ovat kuitenkin maatumattomia.

 

Osanotto omaiselle

Osanotto lähiomaisille ilmaistaan pian surusanoman saapumisen jälkeen. Ei kuitenkaan ole välttämätöntä tehdä sitä heti samana päivänä. Osanotto lähiomaisille voidaan ilmaista osanottokukilla sekä kortilla tai adressilla.  Osanottokukat viedään itse tai annetaan kukkakaupan kuljetuspalvelun tehtäväksi. Tilaus onnistuu myös verkkokaupastamme.

 

Adressit

Adressi on tapana toimittaa surukotiin tai hautajaisiin silloin, kun itse ei päästä siunaustilaisuuteen. Sen voi toimittaa vainajan lähiomaisille itse tai postitse ennen hautajaisia tai antaa kukkakaupan toimitettavaksi. Meillä adressi tekstataan aina odottaessa ja tekstauspalvelu sisätyy hintaan.

 

Mikäli sinulla on hautajaisten kukkakäytäntöhin liittyviä kysymyksiä, opastamme mielellämme tai voit lukea lisää blogistamme.

 

Koitko tämän mielenkiintoiseksi? Haluaisiko kiittää jakamalla?Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin