Hautajaiskukat

Hautavihko vai yksittäinen kukka

Siunaustilaisuudessa arkun päälle lasketaan hautaseppele, hautavihko, hautakimppu tai yksittäinen kukka, ja valinnanvaraa on runsaasti. Valinta ei riipu siitä, onko kyseessä hautaus vai tuhkaus, vaan ensisijaisesti otetaan huomioon vainajan eläessään esittämät toiveet. Mikäli toivomuksia ei ole esitetty, kukat valitaan sen mukaan, millaisilla kukkatervehdyksillä kukin surija haluaa kunnioittaa vainajaa. Kukkiin kiinnitetään myös kortti tai nauhat, joille kirjoitan käsin kauniin tekstin. Katso myös muistolauseet ja muistovärssyt.

Usein omaiset tilaavat myös arkkulaitteen, joka koristaa arkkua koko siunaustilaisuuden ajan. Lisäksi alttarikukat korkeissa jalallisissa maljakoissa tuovat juhlallisuutta ja arvokkuutta tilaisuuteen.

Polttohautajaiset voivat olla kaksiosaiset, ja tällöin tuhkauurnan päälle voidaan asettaa kaunis uurnakoriste kukista.

Kukkahuone Sinivuokot auttaa sinua kaikissa hautajaiskukkiin liittyvissä asioissa. Monen vuoden kokemuksella toteutan kaikki hautajaiskukat, kuten arkkulaitteen arkun päälle, kukka-asetelmat muistotilaisuuteen ja siunauksessa laskettavat hautavihkot, seppeleet, hautakimput, yksittäiset kukat ja uurnakoristeet. Kirjoitan nauhat, kortit ja adressit toiveidesi mukaan. Tarvittaessa hoidan myös kuljetuksen kappeleihin.

 Voin toteuttaa hautajaiskukat kolmella eri tavalla:

  1. Suosittelemme tekemään tilauksen viikkoa ennen hautajaisia, jotta pystymme toteuttamaan tilauksen täysin toiveidesi mukaan. On kuitenkin hyvä huomioida, että tiettyjen kukkien saatavuus voi olla rajoittunutta eri vuodenaikoihin.
  2. Voit tehdä tilauksen myös lyhyellä varoitusajalla, mutta huomioithan, että kaikkia kukkatoiveita ei ehkä voida toteuttaa. Tällöin pyrimme kuitenkin toteuttamaan tilauksen mahdollisimman hyvin toiveidesi mukaan.
  3. Voit myös antaa minulle täysin vapaat kädet kukkalaitteen toteuttamisessa ja luottaa ammattitaitooni. Määrität vain budjetin, ja minä valitsen kukat sen mukaisesti.

Tee tilaus vähintään 2 päivää aiemmin, sillä hautajaiskukat tehdään aina tilauksesta.

Hautajaiskukat toteutetaan budjettisi mukaan.

Osanotto omaiselle

Lähiomaisten osanotto ilmaistaan yleensä pian surusanoman saapumisen jälkeen, mutta ei ole välttämätöntä tehdä sitä samana tai heti seuraavana päivänä. Osanottokukat voidaan viedä itse tai antaa kukkakaupan kuljetuspalvelun huolehdittavaksi, ja niihin voidaan liittää kortti tai adresseja.

Adressit

Adressi on tapana toimittaa surukotiin tai hautajaisiin silloin, kun itse ei päästä siunaustilaisuuteen. Adressin voi toimittaa vainajan lähiomaisille joko itse tai postitse ennen hautajaisia. Tekstauksen teen kauniilla käsialalla, joka on syntynyt vuosien harjoittelulla, ja se sisältyy adressin hintaan. Adressit ovat nyt saatavilla myös verkkokaupastamme.