Viikkokimppu

julkaistu kategoriassa: TILAUKUKKAKAUPPA AJAN ARTIKKELIT 0

Koska kukkakauppani muutti konseptiaan, piti tosissaan miettiä, millainen tilauskukkakaupan tarjonta tulisi olemaan jatkossa. Haastava homma… Simppeleitä tuotteita? Tarkkaan määriteltyjä tuotteita? Paljon erilaisia? Muutamia vakiotuotteita omalla vapaudella ja vaihtuva viikkokimppu?

Haluatko tietää mihin päädyin ja miksi?

Simppelit yhden/kahden kukkalajin kimput olisivat sikäli helppoja, että puntit saisi käytettyä helposti loppuun. Mutta tuotteet olisivat oman kokemukseni mukaan liian yksinkertaisia ja tylsiä. Ja sykähdyttäisivätkö valitsemani kukat sinua, vai olisiko mielessä ihan jotain muuta?

Tarkkaan määritellyt kimput pakottaisivat minut tilaamaan kaikki kukat jo edellisellä viikolla ilman pienintäkään tietoa siitä, tilaako joku lopulta jotain vai menisivätkö lähes kaikki hävikkiin. Hui kauheeta. Ei siis ainakaan tätä… 🙂

Paljon erilaisia? Hmm…, no jotkut ovat sitä mieltä, että valikoiman tulisi olla runsas verkkokaupassa. Onko se niin? Ainakin kivijalkakaupassa moni sanoi, isommissa sesongeissa, valikoimaa olevan liiaksi ja oli hankala valita.

Asiaa monelta kantilta pähkäiltyäni, piti miettiä mikä on järkevää ja kannattavaa, hävikkiä välttävää. Päädyin ratkaisuun muutamat vakiotuotteet ja viikkokimppu. Ja kaikki vielä vähän omalla twistillä sekä vaihtuvilla kukilla saatavissa olevan valikoiman mukaan. Toki hyvin ennakoimalla pystyn tarjoamaan myös yksilöllistä toiveestasi lähtevää sidontaa. Kysy vain.

Viikkokimppu, sen ideat ja innoittajat

Viikkokimpun idea on olla, jos ei nyt ihan viikottain, mutta aika ajoin, vaihtuva verkkokaupan muista kimpuista poikkeava tuote. Viikkokimppu, joka seuraa aikaansa.

Joskus se saa innoituksensa kauden luonnonmateriaaleista, kuten ensimmäinen viikkokimppu Kanerva. Kananverkosta ja sammaleesta tehty pohja mahdollisti ison kimpun pienellä hinnalla. Nimensä mukaan kimpussa ei ollut kanervaa, vaan Callunaa. Mutta koska lähdin kimppujen nimeämislinjalla ihmisten nimistä, sai kimppu nimekseen Kanerva. 😀 Lisäksi kimpuissa oli leikkokukkia väritoiveiden mukaan. Kanervaa voit vilkaista edellisestä artikkelista.

Seuraava viikkokimppu taitaakin saada innoituksensa tästä alvejuuresta. On niin ihanat ruskaiset värit.

Ja saihan se. Viikkokimppu Alven innoittajana siis alvejuuri, iso upea saniainen, joka juuri alkaa olla ihanasti ruskainen. Viimeaikoina olen nähnyt niin paljon ihania kransseja, kimppuja ja vaikka mitä sidontatöitä kuivilla saniaisilla, että pitihän sitä itsekin koittaa.

Viikkokimppu Alveen käytin lisäksi ihania erilaisia väriinsopivia leikkokukkia leikkovihreillä täydennettynä. Pidätkö?

Mutta voihan se viikkokimppu olla myös ajankohdan juhlien mukaan. Joulun aikaan varmaankin keksin jotain kivaa jouluista. Ystävänpäivän aikoihin lienee muoto määrittävä tekijä. Ehkä sydän. 😉 Jos sinulla on jotain ideoita, jotka haluat nähdä toteutettuna, niin laita vaikka viestiä. Otan mielelläni asiakaslähtöisiäkin ideoita vastaan.

Viikkokimppu piristää ehdottomasti ainakin tekijää. 🙂 Saa oikein pähkäillä mitä kivaa taas keksii. Uskon sen piristävän myös saajaa. Kannattaa ehdottomasti seurailla mitä milloinkin on tarjolla.

kukat netista